REKLA I OSTALA ŽIVA: Vjosa Osmani izjavila da Srbija nije sprovela dve trećine Briselskog sporazuma - ko je ovde lud?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 23:39

REKLA I OSTALA ŽIVA: Vjosa Osmani izjavila da Srbija nije sprovela dve trećine Briselskog sporazuma - ko je ovde lud?

Osmani je sa Boreljom razgovarala tokom boravka u Turskoj, gde je učestvovala na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi-

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je večeras, kako je saopšteno iz njenog kabineta, u razgovoru sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom, da Beograd nije sproveo dve trećine sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potpisanih u Briselu.

Osmani je sa Boreljom razgovarala tokom boravka u Turskoj, gde je učestvovala na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.

- Pokazali smo spremnost da učestvujemo u dijalogu, ali u dobro pripremljenom procesu, koji će rezultirati konačnim sporazumom o uzajamnom priznavanju i koji će poštovati suverenitet i integritet Kosova - rekla je Osmani.

Kako je dodala, nova faza dijaloga u koju se ulazi, treba da se rukovodi principom jednakog tretmana strana i da obezbedi uključivanje pitanja od interesa za građane Kosova.

Prema njenim rečima, "pružanje informacija o nestalim osobama od strane Srbije treba shvatiti vrlo ozbiljno", kao i to da je potrebno da "srpska država pokaže posvećenost ciljevima dijaloga".

Osmani tvrdi da Srbija nije sprovela oko dve trećine sporazuma potpisanih u Briselu, kao i da su "rasprave o promeni teritorija opasne jer mogu destabilizovati čitav region". Borelj je, dodaje se, informisao Osmani o pripremama EU za proces dijaloga i izrazio uverenje da će se započeti proces nastaviti kako bi se postigao trajni sporazum između Beograda i Prištine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.