Predstavnici IKC-a na iftaru kod gradonačalnika Beča

Izvor: SandzakPress.net, 04.Jul.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici IKC-a na iftaru kod gradonačalnika Beča

Austrija – Prošle srijede, 29. juna, organiziran je iftar u glavnom gradu Austrije – Beču od strane gradonačalnika dr. Mihaila Hojpla. Iftar je upriličen za veliki broj predstavnika vjerskih, kulturnih i humanitarnih udruženja u restoranu općinske zgrade grada Beča u Rathausu. Pored brojnih gostiju, ove godine kao i proteklih iftaru su prisustvovali predstavnici IKC-a Bošnjaka u Beču, predsjednik Mithat ef. Mujović, kao i glavni imam Nihat ef. Gegić. Na samom početku minutom šutnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << odata je počast žrtvama terorizma u Turskoj, a nakon toga prisutnima se obratio gradonačalnik Hojpl ukazujući na važnost međusobnog uvažavanja i zajedničkog napora da gradimo ambijent mira i tolerancije u kojem ne smije biti nikakvih oblika diskriminacije. Na skupu je također govorio novi predsjednik Islamske zajednice Austrije – Ibrahim Olgun koji se zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu i istakao da mjesec Ramazan muslimane uči da budu dobri ljudi koji sebi, ali i drugima, žele dobro. Republika Austrija već decenijama gaji vrlo dobar odnos prema muslimanima i općenito prema manjinama koje žive u ovoj državi, što može poslužiti kao dobar primjer ostalim zapadnim zemljama.  
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

MORSKA OAZA NA JUGU BIH U Neumu letuju gosti iz Japana, Kine, Poljske, Francuske...

Izvor: Blic, 04.Jul.2016

Turistička sezona u Neumu, jedinom bh. gradu na obali jadranskog mora, u punom je jeku...Za razliku od proteklih godina, veliki broj turista posetio je Neum i u maju i junu, ali ipak, vrhunac sezone tek se očekuje u narednim mesecima...U Neumu su zadovoljni dosadašnjim prilivom turista, a i spremni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.