Požar u Iskenderunu, ukupan broj žrtava u Turskoj i Siriji preko 4.800

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2023, 10:15

Požar u Iskenderunu, ukupan broj žrtava u Turskoj i Siriji preko 4.800

Veliki požar koji je izbio u delu luke u zemljotresom pogođenom gradu Iskenderunu na jugoistoku Turske bukti već drugi dan, prenosi AP. Televizijski snimci danas prikazuju gust crni dim koji se diže iz zapaljenih kontejnera u luci Iskenderun na Sredozemnom moru, navodi američka agencija. Za sada nije poznato šta je izazvalo požar. Turska državna agencija Anadolija javila je da brod turske obalske straže pomaže u gašenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vatre.

Broj poginulih u snažnom zemljotresu u Turskoj premašio je 3.300 ljudi, saopštio je danas Orhan Tatar, zvaničnik Uprave za katastrofe i vanredne situacije (AFAD).

Tatar je rekao da je 20.426 ljudi povređeno, a 5.775 zgrada uništeno u zemljotresu, posle koga je usledilo 285 naknadnih potresa, prenosi Rojters.

Prema službi za vanredne situacije, do sada je utvrđeno da se srušilo ukupno 5.775 zgrada, navodi agencija.

Međunarodne spasilačke misije pristižu u Tursku i Siriju nakon jednog od najjačih zemljotresa u regionu, u kojem je poginulo više od 4.800 ljudi, hiljade je povređeno, a nepoznati broj zarobljen u ruševinama.

Prema poslednjim izveštajima iz Sirije, najnoviji broj poginulih u toj zemlji je 1.444, što dovodi do ukupnog broja žrtava u dve zemlje od 4.825, prenosi Gardijan

SZO je upozorila da bi ukupan broj žrtava mogao da bude četiri puta veći od tog broja, navodi britanski list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OGROMAN POŽAR U TURSKOJ LUCI Vatra buknula nakon zemljotresa, godi već drugi dan (VIDEO)

Izvor: Blic, 07.Feb.2023

Veliki požar koji je izbio u delu luke u zemljotresom pogođenom gradu Iskenderunu na jugoistoku Turske bukti vec drugi dan, prenosi AP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.