Potvrđeno: Kašogi je mrtav, uhapšeno 18 osoba

Izvor: B92, 20.Okt.2018, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Kašogi je mrtav, uhapšeno 18 osoba

Rijad -- Saudijski novinar Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu u Istanbulu, prenela je saudijska državna televizija izjave zvaničnika.

Kako se navodi, on je “ubijen u tuči” u samom konzulatu.

Dodaje se da su zamenik šefa obaveštajaca Ahmed al Asiri i viši saradnik princa Mohameda bin Salmana Saud al Kahtani otpušteni. Takođe, 18 državljana Saudijske Arabije uhapšeno u vezi sa ovim slučajem.

Kašogi je živeo u Turskoj i poslednji put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je viđen kako ulazi u saudijski konzulat u Turskoj pre dve nedelje. Turska vlada odmah je optužila saudijske zvaničnike za ubistvo novinara, što je Rijad negirao.

Međutim, u petak je saudijski tužilac na državnoj televiziji saopštio da je istraga pokazala da je Kašogi umro.

Sukob je izbio između Kašogija i ljudi koji su ga sačekali u konzulatu. Istraga je i dalje u toku, a zasad je uhapšeno 18 saudijskih državljana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudijska Arabija: Kašogi umro nakon tuče, 18 privedenih

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2018

Saudijska Arabija saopštila je da je novinar Džamal Kašogi umro nakon tuče u saudijskom konzulatu u Istanbulu...Takođe, saopšteno je da je 18 državljana Saudijske Arabije privedeno u vezi sa smrću Kašogija...Dodaje se da će svim koji su umešani u smrt Kašogija odgovarati...Kraljevskim dekretom...

Nastavak na N1 televizija...

Saudijska Arabija priznala da je Kašogi umro u konzulatu

Izvor: VOA, 20.Okt.2018

Saudijska Arabija saopštila je da je novinar Džamal Kašogi mrtav i da je otpustila dvojicu visokih zvaničnika zbog incidenta koji je izazvao međunarodne osude i narušio odnose Rijada sa Zapadom. U saopštenju saudijskog ministarstva pravosuđa navodi se da je do Kašogijeve smrti došlo u tuči...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.