Saudijska Arabija: Kašogi umro nakon tuče, 18 privedenih

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2018, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija: Kašogi umro nakon tuče, 18 privedenih

Saudijska Arabija saopštila je da je novinar Džamal Kašogi umro nakon tuče u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Takođe, saopšteno je da je 18 državljana Saudijske Arabije privedeno u vezi sa smrću Kašogija.

Dodaje se da će svim koji su umešani u smrt Kašogija odgovarati.

Kraljevskim dekretom otpušten je zamenik šefa obaveštajne službe Saudijske Arabije Ahmed Asiri.

Kašogi, kolumnista Vašington posta, nestao je kada je 2. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << došao u saudijski konzulat u Istanbulu po dokumenta za venčanje.

Turske vlasti su optužile Rijad da je Kašogi ubijen i isečen na komade u konzulatu, što su saudijski zvaničnici demantovali.

Kašogi (59) je od prošle godine živeo u SAD, gde se sklonio iz straha da ne bude uhapšen, a za Vašington post je naširoko pisao o Saudijskoj Arabiji. Kritikovao je njenu vojnu intervenciju u Jemenu, nedavni diplomatski spor s Kanadom i hapšenja aktivista za prava žena.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rijad: Kašogi umro nakon tuče u konzulatu

Izvor: RTS, 20.Okt.2018

Saudijski novinar i dopisnik "Vašington posta" Džamal Kašogi umro je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu prilikom tuče sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage, a prenose saudijski mediji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.