Pens u diplomatskoj ofanzivi u Ankari, razgovor sa Erdoganom

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens u diplomatskoj ofanzivi u Ankari, razgovor sa Erdoganom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sastao se sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom, sa kojim je razgovarao o vojnoj operaciji u Siriji, saopšteno je iz turskog predsedništva.
Rojters navodi da se očekuje da će Pens tražiti od turske da zaustavi ofanzivu protiv Kurda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na severoistoku Sirije, dan nakon što je Donald Tramp zapretio Ankari sankcijama.

Ranije je najavljeno da Pens u Ankaru ide sa državnim sekretarom Majkom Pompeom i savetnikom Bele kuće za bezbednost Robertom O'Brajenom.
Tramp suočio se sa ozbiljnom kritikom zbog povlačenja trupa, za šta kritičari kažu da je dalo zeleno svetlo Turskoj za pokretanje vojnog napada.
Ranije u sredu, predsednik Tramp je rekao da SAD ne bi trebalo da se mešaju u vojnu operaciju Turske u Siriji, jer to "nije naša granica", a za bivše saveznike SAD Kurde izjavio da "nisu anđeli".

Turske trupe i saveznički sirijski pobunjenici pokrenuli su ofanzivu na severu Sirije prošle nedelje kako bi potisnuli sa granice pripadnike sirijske kurdske milicije, zvane Jedinice za zaštitu naroda (IPG).
 

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.