POZITIVNI ISHOD RAZGOVORA OSINA I GULERA: Amerika spremna da podrži vojnu modernizaciju Turske

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 07:29

POZITIVNI ISHOD RAZGOVORA OSINA I GULERA: Amerika spremna da podrži vojnu modernizaciju Turske

Erdogan je rekao sinoć da je Turska spremna da ratifikuje članstvo Švedske u NATO-u

Američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao je sa turskim kolegom Jašarom Gulerom o podršci SAD vojnoj modernizaciji Turske, nakon što je Ankara saopštila da će podržati ulazak Švedske u NATO, saopštio je Pentagon.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se navodi da su Ostin i Guler telefonom razgovarali o pozitivnom ishodu razgovora između predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, švedskog premijera Ulfa Kristersona i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o pristupanju Švedske Alijansi, kao i o podršci američkog ministarstva odbrane modernizaciji turske vojske, preneo je Rojters.

Erdogan je rekao sinoć da je Turska spremna da ratifikuje članstvo Švedske u NATO-u.

Turska je u oktobru 2021. godine zatražila kupovinu američkih borbenih aviona F-16 i gotovo 80 kompleta opreme za modernizaciju postojećih ratnih aviona u ukupnoj vrednosti od 20 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.