PONOVO JE BUKNULO! OČI SVETA OVO NE GLEDAJU: Izbili novi žestoki sukobi između LJUTIH NEPRIJATELJA, ima mrtvih na obe strane

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2023, 20:31

PONOVO JE BUKNULO! OČI SVETA OVO NE GLEDAJU: Izbili novi žestoki sukobi između LJUTIH NEPRIJATELJA, ima mrtvih na obe strane

Turska drži trupe u pograničnom regionu u Iraku i redovno tamo gađa položaje PKK i obrnuto

Najmanje šestoro turskih vojnika poginulo je u nizu napada kurdskih boraca u severnom Iraku, a četvorica članova Radničke partije Kurdistana (PKK) poginula su u uzvratnim vazdušnim udarima turske vojske, saopštilo je danas tursko Ministarstvo odbrane.

Ranije su vlasti na iračkoj teritoriji Kurdistana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštile da su u dva odvojena udara turskih dronova na vozila PKK, u iračkoj provinciji Sulejmanija, ubijena dvojica, a ranjena četvorica, prenosi AP.

Ankara smatra PKK i savezničke kurdske grupe u Siriji i Iraku terorističkim organizacijama, i tvrdi da članovi PKK imaju skloništa u poluautonomnoj kurdskoj oblasti na severu Iraka.

Turska drži trupe u pograničnom regionu u Iraku i redovno tamo gađa, kako kaže, položaje PKK.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.