Oland o Turskoj: Ko želi u EU, ne može da uvede smrtnu kaznu

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2016, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland o Turskoj: Ko želi u EU, ne može da uvede smrtnu kaznu

"Zemlja koja u jednom trenutku želi da ima veze sa EU, uključujući pregovore o pridruživanju, ne može da uvede smrtnu kaznu u svoj pravni sistem", rekao je Oland novinarima u Lisabonu gde se nalazi u poseti. On je rekao da se od Turske traži da mere koje treba preduzeti za suđenje i privođenje pučista budu u skladu s pravom.

Zemlja koja želi da uđe u Evropsku uniju ne može da vrati smrtnu kaznu, kako planira turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posle >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << neuspelog puča u njegovoj zemlji, rekao je francuski predsednik Fransoa Oland.

SAD, Evropska unija i NATO juče su upozorile Tursku protiv opšte represije i ponovnog uvođenja smrtne kazne posle neuspelog pokušaja državnog udara u noći od petka na subotu, i pozvale Ankaru da "poštuje pravnu državu".

Erdogan je ipak ponovio da ne isključuje takvu meru u intervjuu za američku televiziju Si-En-En (CNN) emitovanom u ponedeljak. 

Ankara je ukinula smrtnu kaznu 2004. godine u okviru svoje kandidature za članstvo u EU.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.