Izvor: RTS, 09.Mar.2021, 18:07

Određen pritvor turskim državljanima s lažnim pi-si-ar testovima

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor za desetoro državljana Turske koji su pre dva dana uhapšeni na beogradskom aerodromu prilikom pokušaja da se ukrcaju na let ka matičnoj zemlji sa falsifikovanim pi-si-ar testovima.
O pritvoru za drugih deset turskih državljana koji su juče uhapšeni iz istog razloga sud bi trebalo da odluku donese sutra.
Pritvor je prvoj grupi od deset uhapšenih određen kao mera obezbeđenja prisustva okrivljenog, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rečeno je Tanjugu u sudu.
Na beogradskom aerodromu u nedelju i danas uhapšeno je 20 državljana Turske koji su hteli da se ukrcaju na let ka matičnoj zemlji sa falsifikovanim pi-si-ar testovima. 
Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo falsifikovanje isprave.
Tanjugu je u odbrani okrivljenih turskih državljana rečeno da su oni testove uradili na različitim lokacijama u Beogradu, regularno dajući bris i plaćajući punu cenu za strance od 18.000 dinara.
Rezultate testova su dobijali u različitim rokovima od pola sata do nekoliko sati, verujući da su pravi.
Međutim, prilikom kontrole na aerodromu, ispostavilo se da su testovi lažni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Određen pritvor turskim državljanima s lažnim PCR testovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor za 10 državljana Turske koji su pre dva dana bili uhapšeni na beogradskom aerodromu prilikom pokušaja da se ukrcaju na svoje letove ka matičnoj zemlji sa falsifikovanim PCR testovima...O pritvoru za drugih 10 turskih državljana koji su juče...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.