Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obijen turski Generalni konzulat u Salcburgu

Više osoba obilo je u nedelju uveče Generalni konzulat Turske u Salcburgu. Oni su nasilno provalili kroz ogradu i upali u zgradu gde su uništili bezbednosne kamera, kao i jedna staklena vrata.

Policija je uspela da uhapsi tri osobe, a motiv za provalu još je nejasan. Na provalu policiji su ukazali susedi koji su čuli buku u Generalnom konzulatu Turske.

U vreme provale u diplomatskom predstavništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije bilo osoblja. Policija ističe da provalnici za sobom nisu ostavili nikakve parole koje bi mogle ukazati na političku pozadinu.

Takođe ni pre provale nije bilo nikakvih pretnji upućenih Generalnom konzulatu. Istraga je prosleđena Službi za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma.

Inače Generalni konzulat Turske je danju obezbeđen policijskim prisustvom, uz dodatni nadzor patrola.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.