ON JE PRETIO DA ĆE BOMBOM RAZNETI SVOJU ĆERKU Isplivali svi detalji drame na aerodromu u Nemačkoj, evo zašto policija nije smela da mu priđe čitavih 18 sati

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2023, 22:59

ON JE PRETIO DA ĆE BOMBOM RAZNETI SVOJU ĆERKU Isplivali svi detalji drame na aerodromu u Nemačkoj, evo zašto policija nije smela da mu priđe čitavih 18 sati

Majka je još u martu podnela prijavu nemačkoj policiji, a kako dete nije vraćeno, sama je otišla u Tursku da uzme ćerku.

Protiv Salmana E. (35) koji je svoju ćerku 18 sati držao kao taoca na aerodromu u Hamburgu izdat je nalog za hapšenje.

Salman se tereti da je u subotu uveče oteo dete od svoje supruge, a potom pokušao sa njim da pobegne u Tursku.

On je oko 20 časova probio zaštitnu ogradu na aerodromu, ispalio više hitaca u vazduh, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a potom je parkirao "audi" kraj aviona Turkish Airlinesa koji je uskoro trebalo da poleti.

Čitav aerodrom je odmah blokiran, a pregovori sa Salmanom trajali su celu noć i veći deo sutrašnjeg dana, jer je, kako se saznalo iz tužilaštva, rekao da u vozilu ima bombu i da će razneti i sebe i dete.

- Osumnjičeni se tereti da je 4. novembra oko 19 časova nasilno ušao u stan svoje bivše supruge, oteo dete i na silu ga ugurao u iznajmljeni automobil. On je pretio bivšoj supruzi, koja je dobila starateljstvo nad njihovom ćerkom. Žena je trčala za njim i dozivala upomoć, a on je kod sebe imao poluautomatsko oružje, koje je ilegalno nabavio - saopšteno je iz tužilaštva.

Tokom pregovora sa policijom na aerodromu, rekao je da ima bombu u vozilu i zahtevao je da mu odmah bude obezbeđeno da napusti Nemačku i otputuje u Tursku.

- Osumnjičeni je pretio da će pucati i da će se razneti bombom u vozilu u kojem je bilo i dete - naveli su iz tužilaštva.

Upravo zbog toga se policija nije usudila da pokuša da razvali vrata vozila i spasi devojčicu koja je bila sa ocem u kolima protiv svoje volje.

Nakon 18 sati pregovora, policija je uspela da ga savlada, a tada je u vozilu, pored vatrenog oružja, pronađena i lažna bomba.

Naime, Salman E. je zamotao knjigu u aluminijumsku foliju, na koju je zalepio žice, da izgleda kao da je u pitanju prava bomba.

Mediji prenose da je Salman državljanin Turske, koji slabo govori nemački jezik, te da su pregovarači sa njim razgovarali na turskom gotovo sve vreme.

Otkriveno je i da ovo nije prvi put da je oteo ćerku.

Naime, on je u maju ove godine osuđen na novčanu kaznu od 3.600 evra, jer je oteo svoju ćerku 2022. godina.

Kako su naveli iz tužilaštva, nakon što se rastao od supruge Sevde početkom 2022, otišao je da živi u gradu Bukstehude u Donjoj Saksoniji, dok je njegova supruga sa ćerkom ostala u Štadeu.

Salman je potom 6. marta 2022. godine uzeo svoju ćerku Aslihan bez saglasnosti supruge i dete je automobilom odvezao sve do Turske.

U to vreme je par imao zajedničko starateljstvo nad detetom.

Sudija je 6. jula 2022. godine starateljstvo dodelio majci, ali je Salman sa ćerkom ostao u Turskoj.

Međutim, sa suprugom nije mogla da se dogovori.

Nekako je 17. septembra prošle godine uspela da uzme dete i pobegne u Grčku, a odatle nazad u Nemačku.

Okružni sud u Štadeu je samo "ocenio" period od 2. do 17. septembra 2022. za čin otmice deteta, navodeći da je razdvojeni bračni par pre toga bio u pregovorima.

- Pre nego što su se rastali, stalno su se svađali, a Salman je postao nasilan, vikao je po kući i terorisao komšije - rekao je prijatelj porodice.

Nakon povratka u Nemačku, odnos između Salmana i Sevde E. dodatno je eskalirao.

On ju je terorisao i provalio u njen stan 4. aprila 2023.

Tada je državno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Salmana zbog ometanja poseda, ali je postupak obustavljen jer nije postojao javni interes.
Pogledaj vesti o: Turska,   Audi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

OVO JE MUŠKARAC KOJI JE ĆERKU DRŽAO KAO TAOCA NA AERODROMU U HAMBURGU Svađa sa bivšom ženom okidač, kod sebe imao pištolj i pretio da će se dići u vazduh (FOTO)

Izvor: Blic, 06.Nov.2023

Više od 18 sati trajala je drama na aerodromu u Hamburgu kada je Salman E. (35) kidnapovao ćerku (4) i držao je kao taoca. Protiv njega je izdat nalog za hapšenje nakon što je u subotu uveče oteo dete od svoje supruge, a potom pokušao sa njom da pobegne u Tursku, prenosi Bild.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.