OGROMNE TURSKE SNAGE UŠLE U SIRIJU: Idu ka jugu Idliba, erupcija sukoba sa SAA moguća svakog časa

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 21:47

OGROMNE TURSKE SNAGE UŠLE U SIRIJU: Idu ka jugu Idliba, erupcija sukoba sa SAA moguća svakog časa

Militanti dobijaju vetar u leđa

Turske oružane snage poslale su veliki konvoj pojačanja u severozapadni deo Sirije, što se poklapa sa njihovim nedavnim povlačenjem iz područja okruženih Sirijskom arapskom armijom (SAA).

Prema opozicionim aktivistima, turski vojni konvoj ušao je u ponedeljak u severozapadni deo Idliba nakon ulaska u zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preko prelaza Kafr Lusen koji povezuje Sirijsku Arapsku Republiku sa provincijom Hataj u Turskoj.

Rečeno je da je turski vojni konvoj prevozio veliku količinu vojnika i opreme koja je bila namenjena za južne oblasti Idliba.

The #Turkish army started to establish an observation point in the town of Kansafra in the southern countryside of #Idlib. pic.twitter.com/FWePdg6Rtb

— DelalMe (@me_delal) November 30, 2020

Pre dolaska ovih pojačanja, viđene su turske oružane snage kako se povlače sa nekoliko osmatračnica na severozapadu Sirije, uključujući njihove ključne pozicije na Rašidin 5 (jugozapadni Alepo) i Sarakib (istočni Idlib).

Turkish Army Forces  İdlib/Eriha pic.twitter.com/mP3yypCWei

— YaLnız_Adam_ (@Yalnz_Adamm__82) November 26, 2020

Nije jasno da li će se turske oružane snage povući sa bilo kog od osmatračkih mesta ili ne, jer su uglavnom napustile područja koja su pod kontrolom vladinih snaga i otišle na teritorije pod kontrolom militanata.

Turkish Army Forces Syria İdlib pic.twitter.com/TUcr5DQzQD

— DadaşOğlu (@surrounded61) November 29, 2020

U međuvremenu, u severnom delu zemlje, turske oružane snage nastavile su ničim izazvane napade na Sirijske demokratske snage (SDF) u blizini grada Ajn Isa.

Lokalni izvori na severu Rake izvestili su da je turska vojska izvela nekoliko napada na SDF i da i dalje pomažu svojim savezničkim militantnim grupama na ovom frontu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.