Srušio se turski vojni avion

Izvor: B92, 09.Apr.2021, 11:31

Srušio se turski vojni avion

Ankara -- Turski vojni avion srušio se u more tokom trenažnog leta, a dvojica pilota su spašeni, saopštilo je danas tursko ministarstvo odbrane.

Avion tipa KT-1 srušio se kod mesta Foča na Egejskom moru, u zapadnoj provinciji Izmir, navelo je ministarstvo.

Lokalni mediji javili su da su piloti, koji su se bezbedno katapultirali iz letelice, prebačeni u bolnicu, ali da nisu u teškom tanju.

Ministarstvo je navelo da se ispituje uzrok nesreće. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ova udes dogodio se samo dva dana nakon što se avion akrobatskog tima turskih vazdužnih snaga srušio za vreme treninga u centralnoj provinciji Konija. Pilot je poginuo u udesu.

Prošlog meseca vojni helikoter srušio se u teškim vremenskim uslovima u istočnoj Turskoj kada je poginulo 11 vojnika, a dvoje je preživelo pad uz povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srušio se truski vojni avion, piloti se spasli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2021

Turski vojni avion srušio se u more tokom trenažnog leta, a dva pilota su spasena, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Turske...Navedeno je da se avion tipa KT-1 srušio kod grada Foča na Egejskom moru, u zapadnoj provinciji Izmir, prenosi AP...Turski mediji preneli su da su piloti katapultirali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.