Netanjahu je ušao u istoriju kao „Kasapin Gaze“, tvrdi Erdogan

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2023, 22:52

Netanjahu je ušao u istoriju kao „Kasapin Gaze“, tvrdi Erdogan

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ušao je u istoriju kao "Kasapin Gaze", izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
„Od 7. oktobra, naša braća i sestre u Gazi bili su podvrgnuti najizdajničkijim napadima u istoriji čovečanstva. Njihove džamije su bombardovane. Njihove škole su pretvorene u ruševine. Izbeglički kampovi u kojima su tražili sklonište namerno su gađani. Netanjahu je ušao u istoriju kao Kasapin Gaze“, izjavio je turski predsednik u govoru u parlamentu. Dalje je obećao da Ankara „neće zaboraviti nedostatak odgovora zapadnih zemalja, sa izuzetkom jedne ili dve države“. "Pokušaćemo da ih pozovemo na odgovornost svim raspoloživim sredstvima. Podržavamo našu braću i sestre u Gazi svom snagom. Najvažnija tema naših kontakata je rat u Gazi", dodao je Erdogan. Prema njegovim rečima, Turska će „koristiti sva raspoloživa sredstva da izraelsku vladu pozove na odgovornost međunarodnom pravu i savesti čovečanstva“. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.