Nemamo izbora, moramo da uđemo u dva grada, pa i u Raku

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemamo izbora, moramo da uđemo u dva grada, pa i u Raku"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Turska proširiti vojne operacije na severu Sirije na gradove Al-Bab, Mandžin i Raku.

Erdogan je rekao da Turska "nema izbora" nego da uđe u Al-Bab i Mandžin, uprkos kritikama međunarodne zajednice.

On je takođe naglasio da je širenje vojne operacije potrebno da bi se "pripremila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teritorija očišćena od terorista".

Prema njegovim rečima, Turska bi bila spremna da "učini sve što je potrebno" da je koalicija okupljena oko SAD bila spremna na zajednički akciju protiv ID u Raki.

Erdogan je naglasio da bi se takva zajednička akcija odnosila samo na koalicione snage, a ne na kurdske borce u Siriji.

Turski avioni napali su u sredu vojne ciljeve Kurda na severu Alepa, navela je agencija AP.

Turska vojska umešala se u rat u Siriji avgusta ove godine da bi proterala ekstremiste Islamske države iz pograničnog regiona i suprotstavila se napredovanju kurdskih snaga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan kreće na Raku i još dva grada!

Izvor: Mondo, 22.Okt.2016

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da će njegova zemlja proširiti operacije na severu Sirije, uključujući ulazak u gradove Al Bab, Manbidž i Raku...Erdogan je rekao da Turska "nema drugog izbora" osim da uđe u Al Bab, uprkos kritikama međunarodne zajednice "zato što moramo da pripremimo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.