Nastavljaju se sukobi kurdskih formacija sa turskom vojskom u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2017, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se sukobi kurdskih formacija sa turskom vojskom u Siriji

Na severu Sirije, na granici sa Turskom, nastavljaju se sukobi kurdskih formacija sa turskom vojskom. Kurdska samoodbrana JPG saopštila je o pogibiji 17 turskih vojnika u borbi za kanton Afrin, javila je agencija „Firat“.

„Izvor iz JPG je naveo da je 17 turskih vojnika ubijeno, a troje ranjeno… JPG je uništio i oklopni transporter turske vojske“, saopštila je agencija. Prema podacima sagovornika „Firata“, to se desilo u području sela Rako i Šije u kurdskom kantonu Afrin.

Ranije su Kurdi saopštili da je došlo do uništavanja turskih tenkova, oklopnog transportera i vozila sa radarom u području grada Tel Abjad.

Zaoštravanje situacije između kurdskih ustanika i turske vojske desilo se nakon što je turska avijacija 25. aprila bombardovala pozicije kurdske samoodbrane na severu Sirije i Iraka. Turska smatra da su te snage povezane sa Radničkom partijom Kurdistana. Prema podacima turskog Generalštaba, poginulo je 70 kurdskih vojnika.

Istovremeno, upravo se Kurdi zajedno sa međunarodnom koalicijom bore za oslobađanje sirijskih gradova Tabke i Rake od DAEŠ-a.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.