Metla - Srbi odveli Fener u finale

Izvor: Sportske.net, 02.Jun.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Metla' - Srbi odveli Fener u finale

Košarkaši Fenerbahčea počistili su Darušafaku u polufinalnoj seriji plej-ofa turskog prvenstva. Ekipa Željka Obradovića braniće titulu protiv Bešiktaša ili Anadolu Efesa.

Aktuelni šampion Turske imaće priliku da brani trofej osvojen prošle godine, pošto je u polufinalu plej-ofa "počistio" Darušafaku i slavio sa 3:0 u seriji.

Nakon dve pobede na domaćem terenu ekipa Željka Obradovića je savladala Darušafaku i u "Volksvagen Areni". Fenerbahče >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je treću utakmicu dobio rezultatom 90:71 (26:14, 20:21, 12:18, 32:21).

Gosti su utakmicu prelomili na startu poslednje četvrtine koju su otvorili na furiozan način. Ispostavilo se da Darušafaka nije uspela da se oporavi od tog udarca i Fener je do kraja samo uvećao razliku.

Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 19 poena, a pratio ga je reprezentativni saigrač Nikola Kalinić sa 17 poena. Bobi Dikson je postigao 15, a Luiđi Datome 12 poena.

Na drugoj strani se izdvojio Anderson sa 21 poenom, dobre partije prikazali su još Bred Vonamejker (17 pts) i Dairis Bertans (13 pts).

Protivnik Fenerbahčea u finalu plej-ofa biće Bešiktaš ili Anadolu Efes. Bešiktaš trenutno vodi u seriji sa 2:0.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FENER U FINALU: Srpski duo Bogdanović- Kalinić ponovo najefikasniji (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 02.Jun.2017

Fenerbahče je pobedio Darušafaku u trećoj utakmici polufinalne serije i tako osigurao sebi mesto u finalu Superlige Turske.. . Utakmica je završena rezultatom 74:90, a naši momci Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić su bili najznačajniji za ovaj trijumf.. Bogdan Bogdanović je postigao odličnih...

Nastavak na HotSport.rs...

Čišćenje Dačke u režiji Fenera

Izvor: MVP.rs, 02.Jun.2017

Odlične partije Srba...Darušafaka, kao jedna od osam najboljih ekipa Evrope, u polufinalu plej ofa Superlige Turske nije pokazala nikakav otpor. Fenerbahče je bio toliko domintantan da je u seriji slavio sa 3-0 i to sa prosečnom razlikom od 17,3! U poslednjem odigranom duelu između ova dva rivala...

Nastavak na MVP.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.