Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova zabrinuta zbog sloma vladavine prava u Turskoj

Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je Tursku za način na koji je postupala po pitanju izbeglica, ali je istakla da je jako zabrinuta zbog sloma vladavine prava i podržala je smanjenje novca koji EU daje Ankari u okviru njenog puta ka bloku.

„U uslovima naših demokratskih vrednosti, razvoj događaja u Turskoj je bio veoma negativan. Ne samo da su uhapšeni Nemci, već je čitava vladavina zakona u Turskoj krenula u pogrešnom smeru. Jako smo zabrinuti zbog toga. I ja ću podržati smanjenje pretpristupnih fondova“, rekla je Merkelova na početku samita Saveta Evropske unije, prenosi Rojters.

Ona je, međutim, na račun Turske uputila i pohvale.

„Takođe ću da budem jasna da Turska čini odličan posao kada je reč o izbeglicama i da smo mi obavezani sporazumom između EU i Turske. Obećali smo tri milijarde evra u narednim godinama pored tri milijarde koje smo već uplatili. Moramo da ostanemo dosledni tom obećanju“, poručila je Merkel.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Politiko: Lideri EU traže smanjenje novčane pomoći Turskoj

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2017

Lideri Evropske unije složili su se da razmotre smanjenje pretpristupnih fondova za Tursku u okviru pregovora o članstvu suspendovanih kao odgovor na politiku Ankare nakon prošlogodišnjeg neuspelog državnog udara, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi portal Politiko..."Složili...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.