Merkelova šalje 1.500 izbeglica u Tunis, kritikuje Tursku

Izvor: B92, 03.Mar.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova šalje 1.500 izbeglica u Tunis, kritikuje Tursku

Tunis -- Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je kritiku Turske posle otkazivanja dva proturska skupa u Nemačkoj i uzvratila kritikom slobode štampe u toj zemlji.

Istovremeno, objavljeno je da se Angela Merkel u Tunisu dogovorila s vlastima Tunisa o vraćanju 1.500 migranata u tu zemlju.

"U Nemačkoj imamo federalni sistem. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Opštine i regioni imaju svoje nadležnosti, kao što to ima i federalna država. Organizovanje skupova je u nadležnosti opština", rekla je Angela Merkel, koja je u poseti Tunisu.

Turske vlasti su danas optužile Nemačku da radi protiv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana otkazivanjem dva skupa na kojem je trebalo da govore turski ministri, i pozovu turske državljane u Nemačkoj da na predstojećem referendumu glasaju za uvođenje predsedničkog sistema u Turskoj.

U Nemačkoj živi tri miliona Turaka i oni predstavljaju značajno biračko telo za turske vlasti.

Angela Merkel je zauzvrat kritikovala slobodu štampe u Turskoj, gde se u pritvoru nalazi dopisnik nemačkog lista "Velt" Deniz Jusel, optužen za širenje "terorističke propagande".

Odnosi Berlina i Ankare već mesecima su pogoršani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka kancelarka kritikovala Tursku

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je danas kritiku Turske posle otkazivanja dva proturska skupa u Nemačkoj, i uzvratila kritiko slobode štampe u toj zemlji..."Pravna situacija u Nemačkoj je takva da imamo federalni sistem. Opštine i regioni imaju svoje nadležnosti kao što to ima i federalna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.