Masovna tuča na biračkom mestu za turske izbora u Amsterdamu VIDEO

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 11:16

Masovna tuča na biračkom mestu za turske izbora u Amsterdamu VIDEO

Pripadnici holandske policijske prekinuli su masovnu tuču na biračkom mestu za turske državljane u Amsterdamu koji glasaju na opštim izborima, prenose mediji.

Policajci su se u nedelju uveče u velikom broju intervenisali kako bi prekinuli sukob koji se dogodio oko 21 čas, neposredno pre zatvaranja biračkog mesta u kongresnom centru RAI u Amsterdamu.

Holandski portal NL Tajms navodi da je situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovedena pod kontrolu tek posle ponoci, kao i da policija nikoga nije uhapsila.

"Cele nedelje vladala je napeta atmosfera tokom glasanja, a sinoć je to eskaliralo iako je bilo angažovano dodatno obezbedjenje", navodi se u saopštenju kongresnog centra RAI.

Dodaje se da je prisutan bio veliki broj policajaca koji su koristili palice kako bi se razdvojili učesnici masovne tuče, uglavnom simpatizeri rivalskih političkih partija.

Na lice mesta je dovezeno i nekoliko vozila hitne pomoci, a prema rečima očevidaca policijski helikopter je satima kružio nad tim područjem.

Rano glasanje turskih državljana koji žive u inostrantvu počelo je još 27. aprila, preneo je ranije Dojče Vele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.