Makron želi da otkrije istinu o slučaju nestalog saudijskog novinara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron želi da otkrije istinu o slučaju nestalog saudijskog novinara!

Predsednik francuske veoma zabrinut

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da je veoma zabrinut zbog nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija, koji je nestao nakon ulaska u saudijski Konzulat u Istanbulu.

On je rekao da će sa liderima Saudijske Arabije i Turske u narednih nekoliko dana razgovarati o pitanju nestalog novinara.

- Čekam da se otkrije istina i da se slučaj u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razjasni. Ono što je pomenuto o slučaju, veoma je ozbiljno - istakao je Makron i ponovio da Francuska želi da učini sve kako bi se otkrila čitava istina o slučaju, čiji su prvi elementi vrlo zabrinjavajući.

Makron kaže da će zauzeti stav u vezi sa slučajem kada sve činjenice budu jasne i da će o tome razgovarati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulazizom el Saudom i njegovim prestolonasljednikom Mohamedom bin Salmanom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.