Najavljen bojkot foruma u Rijadu zbog nestanka saudijskog novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen bojkot foruma u Rijadu zbog nestanka saudijskog novinara

Nekoliko medija je najavilo bojkot ekonomskog foruma u Rijadu poznatog kao "Pustinjski Davos" zbog nestanka novinara Džamala Kašogija 2. oktobra u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

Britanski list "Fajnenšel tajms" (Financial Times) je otkazao podršku kao medijski partner tog skupa koji treba da se održi 23-25. oktobra u Rijadu.

Redakcija og lista je saopštila da neće pružiti podršku dok se ne rasvetli nestanak Kašogija o kojem kruže priča da je ubijen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Listovi "Njujork tajms" i "Ikonomist" takođe su najavili bojkot skupa, navodeći da o njemu neće pisati.

Nemački industrijski gigant "Simens" još nije odlučio o bojkotu foruma, dok je američki ministar finansija Stiven Mnučin rekao da će ići u Rijad.

Britanski milijarder Ričard Brenson je saopštio da je "zamrznuo" poslovne veze sa Saudijskom Arabijom zbog navoda da je Kašogi ubijen.

List "Vašington post" je preneo da je Vlada Turske obavestila američke zvaničnike da ima tonski i video dokaz da je Kašogi "ubijen i na komade isečen" u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

Taj američki list čiji je Kašogi bio kolumnista, pozvao se na izjave neimenovanih zvaničnika da snimci pokazuju kako je saudijsko obezbeđenje Konzulata zadržalo Kašogija kada je 2. oktobra došao po dokument za ženidbu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Velika imena i poznati milijarderi otkazuju učešće u "DAVOSU U PUSTINJI": Saudijci su DUŽNI ODGOVORE

Izvor: Blic, 12.Okt.2018

Izvršni direktor “Ubera” Dara Hosrošahi poslednji je u nizu biznis lidera koji su se distancirali od saudijske vlade, nakon misterioznog nestanka novinara Džamala Kašogija u njenom konzulatu u Istanbulu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.