Mačak Sevki ima više od metar, težak je 7,5 kg i riče

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačak Sevki ima više od metar, težak je 7,5 kg i riče

Kada je bračni par Semih i Canan, koji žive u turskom gradu Eskisehiru, udomili mačka, Sevkija, nisu ni sumnjali da se radi o ljubimcu koji će u budućnosti privlačiti mnogo pažnje.

Naime, mačak je trenutno dug jedan metar i težak 7,5 kilograma.

Porodica je pre 11 godina mačka pronašla na ulici u Ankari, a s vremenom su primetili da je narastao mnogo više u odnosu na druge vrste mačaka.

Zabrinuti zbog moguće gojaznosti, odveli su ga veterinaru >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji im je kazao da je reč o mačku čiji su roditelji norveška šumska mačka i ankarska mačka.

Osim veličinom, Sevki privlači pažnju i glasom. Semih Jurdakul je izjavio kako je njegova supruga udomljavala mačke dok je živela u Ankari, ipak Sevki je bio nešto posebno.

"Bio je mnogo veći u odnosu na dimenzije neke obične mačke. Veterinar nam je rekao da je reč o ukrštanju norveške šumske i ankarske mačke. Trenutno ima 7,5 kilograma. Nema nikakav problem s  gojaznošću. Veoma je fit. Ima krupne šape i širok trup", rekao je Jurdakul koji je dodao kako ljudi sa čuđenjem gledaju njihovog mačka.

Dodao je kako njegov glas podseća na riku.

"Veoma je miran i strpljiv mačak. Voli da se druži s ljudima i da spava", dodao je.

Ipak, kaže kako njihov ljubimac poseduje i određeno ponašanje koje je uobičajeno za psa.

Prema njegovim rečima, mačak dolazi kada bude pozvan, a odlazi kad mu se to naredi.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upoznajte mačak teškog 7,5 kilograma

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2017

Kada je bračni par Semih i Canan, koji žive u turskom gradu Eskisehiru, udomili mačka, Sevkija, nisu ni sumnjali da se radi o ljubimcu koji će u budućnosti privlačiti mnogo pažnje...Naime, mačak je trenutno dug jedan metar i težak 7,5 kilograma...Porodica je prije 11 godina mačka pronašla...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.