Mačak Sevki ima 7,5 kilograma i metar dužine

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačak Sevki ima 7,5 kilograma i metar dužine

Kada je bračni par Semih i Canan, koji žive u turskom gradu Eskisehiru, udomili mačka Sevkija, nisu ni sumnjali da se radi o ljubimcu koji će u budućnosti privlačiti mnogo pažnje.

Naime, mačak je trenutno dug jedan metar i težak 7,5 kilograma.

Porodica je pre 11 godina mačka pronašla na ulici u Ankari, a s vremenom su primetili da je narastao mnogo više u odnosu na druge vrste mačaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Zabrinuti zbog moguće gojaznosti, odveli su ga veterinaru koji im je kazao da je reč o mačku čiji su roditelji norveška šumska mačka i ankarska mačka.

Osim veličinom, Sevki privlači pažnju i glasom. Semih Jurdakul je izjavio kako je njegova supruga udomljavala mačke dok je živela u Ankari, ipak Sevki je bio nešto posebno.

"Bio je mnogo veći u odnosu na dimenzije neke obične mačke. Veterinar nam je rekao da je reč o ukrštanju norveške šumske i ankarske mačke. Trenutno ima 7,5 kilograma. Nema nikakav problem s gojaznošću. Veoma je fit. Ima krupne šape i širok trup", rekao je Jurdakul koji je dodao kako ljudi sa čuđenjem gledaju njihovog mačka.

Dodao je kako njegov glas podseća na riku.

"Veoma je miran i strpljiv mačak. Voli da se druži s ljudima i da spava", dodao je.

Ipak, kaže kako njihov ljubimac poseduje i određeno ponašanje koje je uobičajeno za psa.

Prema njegovim rečima, mačak dolazi kada bude pozvan, a odlazi kad mu se to naredi.

Autor: Anadolija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.