Izvor: RTS, 23.Sep.2022, 16:23

MUP: Zabrana ulaska u Srbiju za osam osoba zbog vređanja morala na Evroprajdu

Policija, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podnela je dve krivične prijave i donela meru o zabrani ulaska u Srbiju za osam osoba koje su tokom održavanja Evroprajda svojim ponašanjem vređali javni moral, saopštio je MUP.
Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovali su dve osobe državljane Turske i Italije protiv kojih je, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sumnje da su tokom održavanja Evroprajd počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, podneta krivična prijava.  
Za te dve osobe raspisana je potraga, s obzirom na to da su nedostupni  srpskim istražnim organima, navodi se u saopštenju MUP.
Dodaje se i da će "u konsultaciji sa Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal biti preduzete mere u cilju daljeg postupanja prema osobama koje su na Instagramu i Tviteru delile objave sa ekstremističkim sadržajem upućene pripadnicima LGBT zajednice".
Policija će protiv tih osoba podneti dve krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti, kaže se u saopštenju.
"Policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju identiteta i eventualnog stavljanja na meru odbijanja ulaska drugih učesnika manifestacije Evroprajda, kao i na utvrđivanju identiteta pošiljaoca pretnji Info centru Evroprajd 2022, koje su upućene putem imejl adresa pre održavanja manifestacije", zaključuje MUP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UTVRĐENI IDENTITETI LICA KOJA SU VREĐALA JAVNI MORAL NA PRAJDU: Zabranjen ulazak u zemlju za OSMORO ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2022

Policija je identifikovala državljane Turske i Italije, protiv kojih su podnete krivične prijave..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneli su dve krivične prijave i doneli meru o zabrani ulaska u Republiku Srbiju za osam osoba koje su tokom održavanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

MUP: Zabranjen ulazak u Srbiju za osam osoba zbog vređanja javnog morala na „Evroprajdu“

Izvor: 24sedam.rs, 23.Sep.2022

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovali su dve osobe - državljane Turske i Italije

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.