MUNDOBASKET MOŽE DA POČNE Moćna Srbija pregazila Tursku u Atini

Izvor: 011vodič.com, 16.Avg.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUNDOBASKET MOŽE DA POČNE Moćna Srbija pregazila Tursku u Atini

Pet provera – pet pobeda “orlova” pred Mundobasket u Kini od 31. avgusta do 15. septembra. Posle Borca u Čačku, Finske u Zrenjaninu, dva trijumfa protiv Litvanaca, četa Aleksandra Đorđevića je slavila na startu Akropolis kupa u Atini. Košarkaši Srbije pobedili su u dvorani OAKA Tursku, ubedljivo – 87:72.
Kvota u kladionici MaxBet da će košarkaši Srbije da budu šampioni sveta je 5.00. 
Od starta meča videla se razlika u kvalitetu između ove dve >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << selekcije. Srpski NBA trio, Bogdanović, Bjelica i Jokić davali su ton igre. U drugoj četvrtini odlepili smo se i do kraja meča pitanje pobednika nije se postavljalo. Odlučujuću prednost Srbija je ostvarila početkom treće četvrtine serijim 9:0, kada je raspucan bio Bogdan Bogdanović.
U prvoj polovini poslednje četvrtine naša selekcija dodala gas, Raduljica se razigrao i prednost je bila i 22 poena razlike posle zakucavanja našeg centra. Ipak, u finišu, došlo je do opuštanja, pa su košarkaši Turske šutevima Furkmana Korkmaza za tri poena ublažili poraz.
Turci su se na startu meča držali šutevima za tri poena, ali kada je stao šut, na scenu su stupili izabranici Aleksandra Đorđevića koji su na trenutke atraktivnom igrom pokazali zašto su jedni od kandidata za zlato u Kini. Najefikasniji u našoj selekciji bio je Nikola Jokić sa 18 poena. NBA superstar Denvera je imao i 11 skokova. Bogdan Bogdanović je ubacio 17 poena, a odlična je bio i krilni centar Stefan Birčević sa 13 poena.
Ipak, posle nove pobede – novi maler za Srbiju. Početkom treće četvrtine povredio se Dragan Milosavljević posle jednog prodora i sa bolnom grimasom napustio je teren i do kraja utakmice nije se više vraćao u igru.
Podsetimo, protiv Litvanije u Beogradu povredio se i Miloš Teodosić, koji je neizvestan za Svetsko prvenstvo u Kini. Takođe, Vladimir Lučić nije ni otputovao u grčku prestonici zobg povrede, ali bi trebalo da se nađe mešu putnicima za Kinu.
Srbija će u naredna dva dana da ima jake provere, protiv Italije u subotu od 17 časova, dok u nedelju igra sa Grčkom od 19.30. Reprezentacija Srbije je dva puta osvajala Akropolis Kup – 1994. i 1995. godine.
SRBIJA – TURSKA 87:72 (25:18, 19:18, 27:18, 16:18)
ATINA – Dvorana OAKA. Sudije: Shinas, Somos, Ciopanos
SRBIJA: Bogdanović, Marjanović, Micić, Milosavljević, Birčević, Jokić, Bjelica, Gudurić, Jović, Lučić, Simonović, Raduljica.
TURSKA: Vilbekin, Balbaj, Birsen, Osman, Erden, Mahmutoglu, Arar, Durmaz, Ugurlu, Šanli, Korkmaz.

The post MUNDOBASKET MOŽE DA POČNE Moćna Srbija pregazila Tursku u Atini appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija pregazila Tursku! Naši košarkaši već spremni za Mundobasket

Izvor: RTV Pink, 16.Avg.2019

Košarkaška reprezentacija Srbije razbila je Tursku 87:72 u prvoj utakmici na "Akropolis kupu" u Atini.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.