Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2018, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Jednostrane akcije SAD su razbjesnile Tursku

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tvrdi da su Tursku razbjesnile "jednostrane akcije" Vašingtona u Iranu i Siriji.

"Mnogi politički analitičari pitaju zašto nam je stalo i kažu da je najgore najbolje: pustite SAD da dokažu svoju nemogućnost da dođu do sporazuma, da pokažu svoju destruktivnu ulogu u globalnim poslovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pustite da to bude u Iranu ili Siriji i gdje su jednostrane akcije već razbjesnile Tursku", rekao je Lavrov.

U intervjuu za moskovski "Komersant", koji je urađen ranije ove nedjelje, a objavljen danas, Lavrov je ocijenio i da "ne obećava" pokušaj SAD da kroz moguće uvođenje novih sankcija promijeni spoljnu politiku Rusije, prenio je Rojters.

Turska vojska ranije danas je ušla u sirijski region Afrin koji je pod kontrolom Kurda, dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan poručio je da će turske snage brzo završiti operaciju u Afrinu, istakavši da je Turska riješena da tu oblast očisti od milicije pod nazivom Jedinice za zaštitu naroda - YPG, koja uživa američku podršku, a koju Ankara smatra terorističkom grupom.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Jednostrane akcije SAD su razbesnele Tursku

Izvor: RTS, 21.Jan.2018

Turska vojska je ušla u sirijski region Afrin koji je pod kontrolom Kurda, dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu. Šef ruske diplomatije rekao je u intervjuu za "Komersant" da su Ankaru razbesnele "jednostrane akcije" Vašingtona u Iranu i Siriji. Američki ministar odbrane...

Nastavak na RTS...

Lavrov kaže da je rusofobija gora nego u vreme Hladnog rata

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2018, 13:09

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da je rusofobija Zapada gora nego za vreme Hladnog rata i upozorio da Moskva ima "crvene linije" koje treba poštovati..."Ova rusofobija je bez presedana. To nikada nismo videli tokom Hladnog rata", rekao je Lavrov za onlajn izdanje ruskog dnevnika...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.