LAŽNA DRŽAVA SPREMA VOJNI SPORAZUM SA TURSKOM?! Oglasilo se ministarstvo odbrane Ankara ostaje partner Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 19:05

LAŽNA DRŽAVA SPREMA VOJNI SPORAZUM SA TURSKOM?! Oglasilo se ministarstvo odbrane "Ankara ostaje partner Kosova"

Mehaj se sastao i sa ministrom za stratešku industriju Ukrajine Aleksandrom Kamišem, ministra Azerbejdžana i Burkine Faso.

Kosovo ima za cilj da potpiše sporazum sa Turskom o razmeni osoblja i sporazum o vojnoj oblasti obuke, tehnologije i nauke.

Kako se navodi u saopštenju ovog ministarstva, o ovom pitanju je bilo reči na sastanku koji je ministar odbrane Kosova Armend Mehaj imao u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Istanbulu sa turskim ministrom Hulusijem Akarom.

- Tokom sastanka razgovaralo se o odličnoj saradnji koja postoji između naših zemalja, o ovoj saradnji koja će se još više produbljivati jer se radi na potpisivanju SOFA sporazuma, sporazuma o razmeni osoblja i sporazuma u ​​vojnoj oblasti, obuke, tehnologije i nauke - navodi se u saopštenju.

Turski ministar je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio Kosovu na pomoći koju je pružilo Turskoj u slučaju zemljotresa.

- Turska ostaje partner Kosova u razvoju i jačanju naše vojske - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.