Kurdi demantovali da su turske trupe ušle u enklavu Afrin

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi demantovali da su turske trupe ušle u enklavu Afrin

Kurdske jedinice i Sirijska opservatorija za ljudska prava demantovali su izveštaje da su turske trupe ušle u kurdsku enkavu Afrin na severu Sirije.

Opservatorija je saopštila da su se kurdske jedinice i turske snage sukobile na severnim i zapadnim obodima Afrina, ali da Turci nisu uspeli da napreduju.

Portparol arapsko-kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) Mustafa Bali rekao je da su odbijeni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svi turski pokušaji ulaska u Afrin koji traju od juče, i dodao da turska avijacija i dalje bombarduje to područje.

Bali je rekao da se SDF, glavni američki saveznik u borbi protiv Islamske države, priključio kurdskim jedinicama za zaštitu naroda (YPG) u odbrani Afrina.

Turska vojska tvrdi da je cilj operacije "Maslinova grana" proterivanje jedinica YPG iz tog regiona.

Borci iz proturske Slobodne sirijske armije se bore uz tursku vojsku protiv Kurda.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.