KAKO TE NIJE SRAMOTA?! Erdogan odbrusio rivalu zbog Rusije: Stidi se...

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 20:49

"KAKO TE NIJE SRAMOTA?!" Erdogan odbrusio rivalu zbog Rusije: Stidi se...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegovog glavnog rivala Kemala Kiličdaroglua treba da bude sramota nakon tvrdnji o mešanju Rusije u predstojeće izbore u republici.

- Sada se gospodin Kemal uhvatio za Rusiju. Kaže da ona navodno diriguje izborima u Turskoj. Kako te nije sramota? Stidi se. Šta ćeš odgovoriti ako mi kažemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u izbore u Turskoj mešaju SAD, Francuska, Nemačka, Velika Britanija? - rekao je Erdogan na mitingu u Istanbulu, prenela je televizija TRT.

Istovremeno, turski lider je zapadne države nazvao "lažovima".

- Sastajao sam se sa njima 20 godina, ti ih ne možeš znati bolje od mene. Sedeo sam sa njima za istim stolom, oni su lažovi - rekao je Erdogan.

Dan ranije Kiličdaroglu je objavio na Tviteru saopštenje na ruskom jeziku u kojem je pozvao Moskvu da se ne meša u predstojeće predsedničke i parlamentarne izbore u Turskoj koji će biti održani 14. maja. On je tvrdio da Rusija stoji iza nekih "montaža, zavera i snimaka" koji su ranije otkriveni u Turskoj, ali nije precizirao o čemu se konkretno radi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov oštro je odbacio glasine o mogućnosti mešanja Moskve u turske izbore, ističući da takve informacije šire lažovi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGAN IZMEĐU DVE VATRE: Turska oprezno balansira - EVO kako je turski predsednik komentarisao odnose sa DVE najveće svetske SILE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023, 08:34

Turski predsednik obratio se svojim pristalicama...Turska ima dobre odnose i sa Sjedinjenim Američkim Državama i sa Rusijom, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan...- Turska je prijatelj sa SAD i Rusijom i sa onima koji su zlobni prema nama na Zapadu - rekao je Erdogan tokom javnog obraćanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Turska: Erdogan brani Putina, optuženog za mešanje u turske izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2023

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan brani svog ruskog kolegu Vladimira Putina od tvrdnji o mešanju u sutrašnje predsedničke izbore u Turskoj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.