Izrael i Palestinci: Izraelski fudbaler na stubu srama u Turskoj zbog podrške Hamasovim taocima u Gazi

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 13:02

Izrael i Palestinci: Izraelski fudbaler na stubu srama u Turskoj zbog podrške Hamasovim taocima u Gazi

Zbog poruke tokom proslave gola, Sagiv Jehezkel se suočava sa velikim problemima u Turskoj.

Izraelski fudbaler suočava se sa krivičnim gonjenjem u Turskoj i otkazom u njegovom klubu zbog proslave gola kojom je iskazao solidarnost sa izraelskim taocima koje su pripadnici Hamasa 7. oktobra prošle godine.

Sagiv Jehezkel, igrač Antalijaspora, proslavio je gol podizanjem zavijene leve ruke na kojoj je flomasterom bilo ispisano "100 dana. 7/10".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Posle iznenadnog napada Hamasa na jug Izraela, tokom kojeg je ubijeno oko 1.200 ljudi, a još 240 uzeto za taoce, Izrael je pokrenuo najpre vazdušne udare, a potom i kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze.

Do sada je u tim napadima ubijeno blizu 24.000 Palestinaca, uglavnom deca i žene, a još desetine hiljada su ranjeni, prema Ministarstvu zdravlja u Gazi kojim upravlja Hamas.

Veruje se da je još hiljade ljudi pod ruševinama, a ceo Pojas Gaze je ratna zona, mnogi objekti su potpuno uništeni i razoreni.

Rat traje više od 100 dana i za sada nema izgleda da u skorije vreme Izrael obustavi napade u Pojasu Gaze.

Pogledajte video:

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.