Izgradićemo nebodere od vaših lobanja Stižu NOVE PRETNJE iz Turske upućene Rusima

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2020, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izgradićemo nebodere od vaših lobanja" Stižu NOVE PRETNJE iz Turske upućene Rusima

Zbog situacije u Idlibu nastala antiruska histerija na društvenim mrežama

Ambasador Rusije u Turskoj, Aleksej Jerhov, saopštio je da nastavlja da dobija pretnje zbog eskalacije situacije u sirijskom Idlibu, što je izazvalo antirusku histeriju na društvenim mrežama u Turskoj.

Jerhov je saopštio da korisnici društvenih mreža nastavljaju da šalju uvredljive i preteće poruke.

- Neke od poslednjih objava od sinoć i jutros glase "Izgradićemo nebodere >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od lobanja vaših vojnika" ili "Platićete za svaku kap krvi koju ste prolili" i tako dalje - rekao je ambasador.

Jerhov je ukazao da ne treba ignorisati takve objave, jer se to ne tiče samo diplomata lično, nego i cele Rusije i svih njenih predstavnika.

- Treba biti izuzetno oprezan i krajnje pažljiv. Ne treba provocirati zlobu i mržnju i raspaljivati neprijateljstvo među narodima - zaključuje ambasador.

Predstavnica ruske diplomatske misije u Iranu, Irina Kasimova, ranije je saopštila da su turske vlasti preduzele dodatne mere kako bi osigurale bezbednost ambasade Rusije u Ankari, a to je potvrdilo i tursko ministarstvo spoljnih poslova.

Ranije se Jerhov požalio da je zbog eskalacije situacije u Siriji "zavladalo ludilo" na društvenim mrežama i da dobija pretnje.

Turska strana je iznela optužbe na račun Rusije o napadima na civile u Idlibu. Moskva je navode negirala ističući da su fokusirani na borbu protiv terorista. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da situaciju u sirijskom Idlibu pogoršavaju oružje i municija uvezeni iz Turske za teroriste.

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je 14. februara da je tokom vojne operacije u sirijskoj provinciji Idlib likvidiralo 63 sirijska vojnika. Prethodno je zvanična Ankara saopštila da su u napadu sirijske vojske poginula petorica turskih vojnika i da je još petoro povređeno. Kao odgovor na taj napad turska vojska je napala 115 ciljeva sirijske vojske i tom prilikom je navodno likvidirala 101 vojnika.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je zapretio sirijskim vlastima da će preduzeti nove vojne mere ukoliko se nastave napadi na pripadnike turske vojske.

Više o ratovima u Siriji, Iraku i Jemenu čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.