Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u istanbulskim kvartovima koji nisu naklonjeni Erdoganu

ISTANBUL - Jedinica istanbulske policije za borbu protiv terorizma privela je jutros u zoru aktiviste, uključene u demonstracije protiv referendumske pobjede opcije koja je bila za proširenje ovlašćenja predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana, prenosi AFP.

Agencija podsjeća da se nakon referenduma održanog u nedjelju, za koji opozicija tvrdi da je obeležen kršenjima pravila, svakog dana održavaju ulični protesti u kvartovima koji nisu naklonjeni Erdoanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Turska ljevičarska Partija slobode i solidarnosti, koja nema predstavnika u parlamentu, objavila je da je jutros priveden prvi čovjek te partije za područje Istanbula Mesut Gedžgel, pod optužbom da je "vršio agitaciju u javnosti" tvrdnjom da ishod referenduma nije legitiman.

Gedžgelov advokat Deniz Demirdogen kazao je za AFP da su izdati nalozi za hapšenje ukupno 38 osoba i pretresene kuće osumnjičenih, pri čemu je privedeno 16 osoba uključenih u demonstracije.

Ljevičarski list "BirGun" i opozicioni sajt T24 naveli su da je pritvoreno najmanje petoro aktivista. Navodi se da su pritvoreni na saslušanju u sjedištu policije u centru Istanbula.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.