EURO: Italija maksimalna, Vels u osmini finala, Turska završila učešće (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 17:41

EURO: Italija maksimalna, Vels u osmini finala, Turska završila učešće (VIDEO)

Sve je poznato u grupi A.

Fudbaleri Italije i Velsa plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva, krajnji je ishod u grupi A, dok će Švajcarska čekati da se nađe u grupi najboljih trećeplasiranih selekcija. Turska je završila učešće na šampionatu sa sva tri poraza.

Italijani su i pre meča protiv Velsa imala obezbeđen plasman u osminu finala, ali ništa nije tim Roberta Manćinija prepustio slučaju. Azuri su od starta bili bolji tim, pritiskali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vels i stvarali šanse, ali su ipak na kraju postigli samo jedan gol i to u 39. minutu kada je Pesina iskoristio ubacivanje Veratija posle prekida. Mogli su Italijani i ubedljivije da slave, ali je Bernadeski pogodio stativu iz slobodnog udarca u 59. minutu. Velšani su imali dve dobre šanse, po jednu u oba poluvremena. Prvo je u 28. minutu Ginter glavom šutirao pored gola, da bi Bejl iz voleja prebacio gol u 75. minutu. To je bil opremalo za vrlo raspoložene Italijane koji su rutinski priveli meč kraju.

⏰ RESULT ⏰

🇮🇹 Italy through as Group A winners thanks to Pessina strike

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales into Round of 16 with second-place finish

Which players impressed? 🤔#EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 20, 2021

U Bakuu je Turska prva zapretila par puta, ali je Švajcrska prva stigla do gola već u šestom minutu preko Seferovića. Nastavile su Sjadžije da isprobavaju reflekse golmana Turske koji je bio nemoćan u 26. minutu kada je Šaćiri postigao sjajan gol i duplirao prednost Švajcarske. Turci su uglavnom pokušavali iz daljine i to im se isplatilo u 62. minutu kada je Kaveči savladao Zomera. Međutim, kratko je trajala radost Turske pošto je Šaćiri u 68. minutu rešio pitanje pobednika još jednim lepim golom. Turska je završila učešće sa samp jednim datim golom i sva tri poraza na Evropskom prvenstuv.

⏰ RESULT ⏰

🇨🇭 Shaqiri nets twice in Switzerland win; Seferović opened the scoring early on

🇹🇷 Turkey score their first goal of the tournament but not enough as they finish bottom of Group A

Fair result? 🤔#EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 20, 2021

Danas od 18 časova na programu su oba meča poslednjeg kola u grupi A koji će odlučiti o putnicima u narednu fazu. Italija će na Olimpijskom stadionu u Rimu dočekati Vels, dok će Švajcarska takođe na Olimpijskom stadionu, ali u Bakuu dočekati Tursku.

Italija je prebrinula sve brige oko plasmana u finala posle dve pobede u prva dva kola i bez pritiska očekuje meč protiv Velsa. Zmajevi predvođeni Geretom Bejlom imaju četiri boda i bod im je dovoljan da osiguraju plasman u osminu finala, dok bi pobedom protiv Azura mogli i do prvog mesta u grupi A. Selektor Azura Roberto Manćini odlučio je da na teren pošalje sastav Donaruma, Toloi, Bastoni, Bonući, Emerson, Pesina, Žoržinjo, Verati, Kijeza, Bernardeski i Beloti. Selektor Zmajeva Robert Pejdž odlučio se za Vorda, Vilijamsa, Rodona, Robertsa, Guntera, Morela, Ampadua, Alena, Remzija, Džejmsa i Bejla.

🗒️ How Italy and Wales line up in Rome...

🇮🇹 Italy make 8 changes; Verratti returns

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gunter, N. Williams and Ampadu all start

Key player for both sides? 🔑#EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 20, 2021

U meču Švajcarske i Turske mesta za kalkulacije nema. Pobeda je potrebna i jednoj i drugoj reprezentaciji kako bi ostali u kakvoj takvij šansi za plasman u osminu finala, ali neće sve zavisiti sam od njih jer će morati da se poklope i neke druge stvari. Obe selekcije u prva dva kola nisu pokazali mnogo toga, posebno Turska koja je oba puta poražena bez postignutog gola, dok su Švajcarci uspeli da remiziraju sa Velsom u prvom kolu i dožive poraz od Italije. Selektor Sajdžija Vladimir Petković odlučio se za sastav Zomer, Elvedi, Akanđi, Rodrigez, Zuber, Vidmer, Džaka, Frojler, Šaćiri, Šeferović i Embolo, dok će Senol Guneš poslati na teren Čakira, Ajhana, Čelika, Sojunčua, Demirala, Muldura, Kavečija, Tufana, Čalhanoglua, Undera i Jilmaza.

🗒️ Switzerland and Turkey team news...

🇨🇭 Steven Zuber and Silvan Widmer start for Switzerland

🇹🇷 Kaan Ayhan and İrfan Can join Ozan Tufan in midfield

🤔 Who will be the difference maker? #EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 20, 2021

II POLUVREME

I POLUVREME

ITALIJA - VELS 1:0 (1:0)

STADION: Olimpiko (Rim)

SUDIJA: Ovidiju Hacegan (Rumunija)

STRELAC: Pesina 39.

ITALIJA: Donaruma (od 89. Sirigu), Toloi, Bonući (od 46. Aćerbi), Bastoni, Emerson, Pesina (od 87. Katrovili), Žoržinjo (od 75. Kristante), Verati, Kjeza, Beloti, Bernardeski (od 75. Raspadori).

VELS: Vord, Gunter, Gordon, Ampadu, Roberts, Alen (od 86. Luit), Morel (od 60. Mur), Vilijams (od 86. Dejvis), Bejl (od 86. Bruks), Remzi, Džejms (od 74. Vilson).

ŠVAJCARSKA - TURSKA 3:1 (2:0)

STADION: Olimpijski stadion (Baku)

SUDIJA: Slavko Vinčić (Slovenija)

STRELCI: Seferović 6, Šaćiri 26. i 68 - Kaveči 62.

ŠVAJCARSKA: Zomer, Elvedi, Akandži, Rodrigez, Vidmer (od 90+2. Mbabu), Frojler, Džaka, Zuber (od 85. Benito), Šaćiri (od 75. Vargas), Seferović (od 75. Gavranović), Embolo (od 85. Mehmedi).

TURSKA: Čakir, Čelik, Demiral, Sojundžu, Muldur, Ajhan (od 63. Jokušu), Tufan (od 64. Jazići), Kaveči (od 80. Kokču), Under (od 80. Karaman), Čalhanoglu (od 86. Tokuz), Jilmaz.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Milošević, devojka Luke Jovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.