Fajnal for u Istanbulu, i Beograd kandidat

Izvor: MVP.rs, 27.Sep.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajnal for u Istanbulu, i Beograd kandidat

Najveći turski grad će biti domaćin završnog turnira Evrolige.

Ono što je bilo ranije nagoveštavano, danas je ispunjeno. Domaćin Fajnal fora Evrolige za sezonu 2016/2017 biće Istanbul, a utakmice će se igrati u dvorani "Sinan Erdem Dom".

"Drago mi je što mogu da najavim da će naredni Fajnal for biti održan u Sinan Erdem Domu u Istanbulu. Ovo će biti istorijska sezona koja će se završiti u istanbulu. Evroliga ima ogromnu navijačku bazu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u Turskoj i zato smo procenili da je najbolje da ovde organizujemo završni turnir", izjavio je prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu.

Najveći grad Turske je do sada dva puta bio domaćin završnog turnira najjačeg evropskog klupskog takmičenja i oba su rešena neverovatnim šutevima u poslednjim sekundama - 1992. godine, Partizan je pokorio Evropu šutom Aleksandra Đorđevića protiv Huventuda i 2012. godine kada je Jorgos Printezis doneo titulu Olimpijakosu protiv CSKA.

Takođe, razgoavalo se i o budućim domaćinima, tačnije za 2018. i 2019. godinu. Jedan od kandidata je i Beograd, a glavni konkurent će mu biti Moskva:

"Ta odluka najverovatnije će biti doneta tokom oktobra, a Beograd jeste jedan od kandidata da dobije organizaciju završnog turnira. U stalnim smo i dobrim razgovorima sa gradovima domaćinima, a osim Beograda, kandidat je i Moskva. Beograd ima dobre šanse", rekao je Bertomeu.

Fajnal for u Istanbulu biće održan od 19. do 21. maja.

(foto: Euroleague)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.