Evakuacija na granici Turske, sprema se velika ofanziva

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija na granici Turske, sprema se velika ofanziva

Turska je naložila evakuaciju stanovnika Karkamiša, grada na granici sa Sirijom, nedaleko od Džarabulusa koji je pod kontrolom Islamske države, javlja CNN Turk.

Policija je preko megafona upozorila građane da se evakuišu "iz bezbednosnih razloga" iz grada Karkamiša, na koji su ispaljene dve minobacačke granate s teritorije Sirije, prenosi AFP.

Mediji takođe prenose da sirijski pobunjenici koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podržava Ankara pripremaju veliku ofanzivu kako bi ponovo osvojili Džarabulus i preuzeli ga od džihadista. Istovremeno, danas je u Ankari turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao da će Turska pružiti svaku vrstu podrške operacijama protiv džihadista Islamske države iz Sirije i Iraka, uključujući i moguću ofanzivu na Džarabulus, koji je pod kontrolom ID.

On je naveo da je njegova zemlja odlučna u borbi protiv ID i kurdskih milicija, "kako u Turskoj, tako i izvan nje", rekavši da su te dve grupe intenzivirale napade u Turskoj posle prošlomesečnog pokušaja vojnog puča. Čavušoglu nije precizirao kakva će biti planirana turska podrška, navodi AP. On je na konferenciji za novinare sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom rekao da je Turska ubila oko 650 džihadista u vazdušnim udarima izvedenim iz vojne baze na severu Iraka.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.