Erdogan proglasio vanredno stanje u Turskoj!

Izvor: Večernje novosti, 20.Jul.2016, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan proglasio vanredno stanje u Turskoj!

Redžep Tajip Erdogan je na konferenciji za štampu po završetku sednice Vlade rekao da uvođenje vanrednog stanja nije protiv demokratije, vladavine prava i slobode PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan je večeras proglasio tromesečno vanredno stanje u Turskoj posle neuspelog pokušaja vojnog puča, javila je televizija CNN-Turk. Erdogan je na konferenciji za štampu po završetku sednice Vlade rekao da uvođenje vanrednog stanja nije protiv demokratije, vladavine >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prava i slobode.Po njegovim rečima, demokratija u Turskoj neće biti ugrožena, a Oružane snage su u službi Vlade, javljaju turski mediji.Predsednik Turske ocenio je da je uvođenje vanrednog stanja bilo potrebno kako bi se "što pre uklonila pretnja", javio je Bi-Bi-Si (BBC).Erdogan je nazvao "mučenicima" one koji su u noći između prošlog petka i subote poginuli u borbi protiv pučista, dodavši da se nada da "narod neće zaboraviti hrabrost i žrtvu onih koji su izgubili živote".Inače, vlasti su suspendovale 15.200 zaposlenih u ministarstvu obrazovanja osumnjičenih da su povezani sa propovednikom Fetulahom Gulenom, koga vlada optužuje da je podstakao puč. Gulen demantuje da je na bilo koji način umešan u puč. Propovednik Fetulah Gulen, suparnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, pozvao je SAD da odbaci zahtev Turske za njegovo izručenje. Ankara Gulena koji živi u izgnanstvu u SAD od 1999, smatra podstrekačem neuspelog puča u Turskoj.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan proglasio vanredno stanje u državi

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jul.2016

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan proglasio je tromjesečno vanredno stanje u državi nakon pokušaja puča...Erdogan je ovu odluku saopštio nakon sastanka Nacionalnog bezbjednosnog savjeta u Ankari, koji je trajao pet sati, i rekao da odluka nije protivzakonita i da ne ruši nikakve...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.