Erdogan poslao oštru poruku: Vi ste saučesnici u krvoproliću

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 17:22

Erdogan poslao oštru poruku: Vi ste saučesnici u krvoproliću

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas u Antaliji da događaji u Gazi definitivno nisu rat, već put u genocid, prenosi Anadolija.

"Događaji u Gazi sigurno nisu rat, to je put u genocid, jer i rat ima moral, pravila i zakone koji se moraju poštovati", započeo je on.

"To je varvarstvo koje osuđuje bebe u majčinom naručju na glad i žeđ, bombarduje bolnice, crkve, džamije, škole, univerzitete, izbegličke kampove i ambulante, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podmuklo i nečasno gađa civile koji čekaju u redu za pomoć u hrani, kao i juče", rekao je Erdogan na ceremoniji otvaranja 3. diplomatskog foruma u ​​Antaliji.

On je podvukao da su u Gazi brutalno ubijana ne samo deca, žene i civili već je ubijena vera milijardi ljudi u međunarodni sistem, pravdu i pravo.

Erdogan je rekao da su zapadne sile, koje od prvog dana bezuslovno podržavaju Izrael, svojom licemernom politikom saučesnice u krvoproliću.

"Još jednom pozivam međunarodnu zajednicu da iskreno podrži Gazu i palestinsko pitanje", rekao je Erdogan. On je dodao: "Međunarodna zajednica može platiti dug palestinskom narodu samo uspostavljanjem palestinske države. Neophodno je formiranje nezavisne države Palestine, sa Jerusalimom kao glavnim gradom. Turska je spremna da preuzme odgovornost, uključujući i da bude garant."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.