Erdogan poručio šta očekuje od SAD

Izvor: B92, 20.Okt.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan poručio šta očekuje od SAD

Ankara -- Turska očekuje da će NATO saveznik Sjedinjene Države održati obećanje i neće koristiti "taktiku odugovlačenja"

To se očekuje kako bi Ankara zaustavila ofanzivu na severoistok Sirije, dok se kurdski borci povuku, poručio je turski predsednik Radžep Tajip Erdogan.

Ankara i Vašington dogovorili su u četvrtak petodnevno primirje na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << severoistoku Sirije kako bi se omogućilo miliciji sirijskih Kurda da se povuče iz "sigurne zone", koju Turska želi da uspostavi u pograničnom području.

Erdogan je rekao da će se ofanziva nastaviti, ako povlačenje ne bude završeno u roku od pet dana, prenosi Rojters.

Govoreći na jednom skupu u Istanbulu, Erdogan je naveo da je rekao zemljama Evropske unije i američkoj delegaciji, s kojima je postigao sporazum, da će Turska nastaviti operaciju ako dogovor propadne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.