Erdogan odlučno: Ne možemo da ih podržimo

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 16:46

Erdogan odlučno: Ne možemo da ih podržimo

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da ta zemlja još ne može da odobri ulazak Švedske u NATO zbog, kako je naveo, njene podrške teroristima.

"Podržali smo politiku otvorenih vrata NATO-a. Odobrili smo pridruživanje Finske, ali ne možemo da odobrimo učlanjenje onih koji podržavaju teroriste", rekao je Erdogan, prenosi TASS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je dodao da od Švedske očekuje da ispuni svoje obaveze. Erdogan je naveo da će na predstojećem samitu NATO-a razgovarati sa saveznicima o problemima vezanim za pridruživanje Švedske. Samit Alijanse će biti održan 11. i 12. jula u glavnom gradu Litvanije, Vilnjusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.