Erdogan objavio kada će biti pušten gasovod koji Srbija željno iščekuje

Izvor: B92, 30.Nov.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan objavio kada će biti pušten gasovod koji Srbija željno iščekuje

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će gasovod "Turski tok" biti pušten 8. januara.

"Otvorićemo ovaj gasovod 8. januara u Istanbulu", rekao je Erdogan na svečanom otvaranju drugog gasovoda "TANAP" u Edirnu.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio da će na ceremoniji puštanja u rad gasovoda "Turski tok" učestvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin, navodi Sputnjik.

"Gasprom" je 19. novembra saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da završava poslednje pripreme pre puštanja u rad gasovoda "Turski tok", što bi trebalo da se dogodi do kraja 2019. godine.

Trenutno su oba kraka napunjena gasom. Kompresorska stanica "Ruska" i obalski deo u Rusiji spremni su da počnu sa radom.

Istovremeno se privode kraju radovi na prijemnom terminalu u Turskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Puštanje u rad gasovoda „Turski tok“ 8. januara

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2019

Gasovod "Turski tok" biće otvoren 8. januara, izjavio je turski predsednik Redžep Taip Erdogan. "Pokrenućemo još jedan gasovod, "Turski tok", 8. januara u Istanbulu", rekao je Erdogan na ceremoniji otvaranja gasovoda "TANAP", koja je održana u provinciji Edirne na severozapadu zemlje. Kako...

Nastavak na Vostok.rs...

Erdogan saopštio tačan DATUM otvaranja "Turskog toka": Evo kada se pušta u rad!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će gasovod "Turski tok“ biti pušten 8. januara...- Otvorićemo ovaj gasovod 8. januara u Istanbulu - rekao je Erdogan na svečanom otvaranju drugog gasovoda TANAP u Edirnu...Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio da će na ceremoniji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.