Erdogan ne odustaje od uvođenja smrtne kazne: Evropa izuzetno zabrinuta

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan ne odustaje od uvođenja smrtne kazne: Evropa izuzetno zabrinuta

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani objavio je danas da je "izuzetno zabrinut'' zbog mogućnosti održavanja referenduma u Turskoj o ponovnom uvođenju smrtne kazne.

- To je crvena linija za Evropsku uniju - naveo je Tajani na svom Tviter nalogu.

Tajani je pozvao Tursku kao kandidata za članstvo u Uniji da poštuje vladavinu prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i osnovna ljudska prava.

Foto: Tanjug/AP

Dodao je i da čeka procenu Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS o referendumu u Turskoj.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je sinoć mogućnost referenduma o ponovnom uvođenju smrtne kazne.

Erdogan je to rekao u govoru koji je direktno prenosila televizija, nakon što je proglasio pobedu na referendumu o ustavnim reformama kojima dobija šira ovlašćenja.

- Ako (zakon parlamenta) dođe do mene, ja ću ga odobriti. Ali ako ne bude podrške (opozicije u parlamentu)... onda šta da radimo? Onda možemo da održimo još jedan referendum po tom pitanju - kazao je Erdogan misleći na smrtnu kaznu.

Kako prenosi AFP, dok je Erdogan to izgovarao, njegove pristalice su uzvikivale parole u znak podrške ponovnom uvođenju smrtne kazne.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Tajani: Vraćanje smrtne kazne u Turskoj- crvena linija za EU

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2017

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani objavio je danas da je "izuzetno zabrinut' zbog mogućnosti održavanja referenduma u Turskoj o ponovnom uvođenju smrtne kazne. STRAZBUR - Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani objavio je danas da je "izuzetno zabrinut' zbog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.