Erdogan će im reći

Izvor: B92, 14.Jun.2022, 11:49

Erdogan će im reći

Ankara -- Predsednik Turske poručiće liderima zemalja članica NATO da njegova zemlja neće pristati na kompromis u vezi s prijemom Finske i Švedske.

Ankara ostaje na svojoj poziciji čvrsto, kada je reč o prijemu te dve zemlje u NATO, saopšteno je iz kabineta Tajipa Redžepa Erdogana, čime bi trebalo da se stavi tačka na glasine da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turska mogla da popusti.

Erdogan će reći na predstojećem samitu NATO u Madridu da “Turska neće pristati na kompromis prema zemljama koje podržavaju terorizam i terorističke organitacije”.

Podsetimo, Finska i Norveška i zvanično su zatražile prijem u članstvo Severnoatlantske alijanse, ali je Turska odmah reagovala i blokirala prve korake te dve zemlje. A da bi neka država postala članica Alijanse, potrebno je da svih 30 članica podrže ulazak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.