Erdogan brani Turski tok od SAD: Mi nismo plemenska država

Izvor: B92, 20.Dec.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan brani "Turski tok" od SAD: "Mi nismo plemenska država"

Ankara -- Predsednik Turske Tajip Erdogan zapretio je SAD da će Ankara odgovoriti recipročnim merama ukoliko Vašington uvede sankcije gasovodu "Turski tok".

"Protiv njihovih sankcija će biti, naravno, naše kontra-sankcije. Nismo mi narod koji možete sputavati. Stalno ističem da mi nismo plemenska država", istakao je Erdogan tokom posete Maleziji, prenosi televizija TRT.

On je dodao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turska zatvorila pitanja o ruskim sistemima S-400 i američkim avionima F-35, a Amerikanci mogu da rade šta žele povodom toga, navodi Sputnjik.

"Sada oni bez ustručavanja govore kako će uvesti sankcije ’Turskom toku‘. To je nasilje nad našim narodom", konstatovao je turski lider.

Američki Senat je usvojio federalni budžet za 2020. finansijsku godinu, a dokumenta treba da potpiše američki predsednik Donald Tramp.

Senat i Predstavnički dom SAD su odobrili vojni budžet u iznosu od 738 milijardi dolara, koji predlaže "zaštitu evropske energetske bezbednosti uvođenjem sankcija gasovodima ’Severni tok 2‘ i ’Turski tok‘".

Američki vojni budžet uključuje i zabranu isporuke Turskoj najnovijih američkih aviona F-35, kao odgovor na to što je Ankara kupila ruske PVO sisteme S-400.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NISMO PLEMENSKA DRŽAVA! Erdogan brani od SAD Turski tok: Nećemo trpeti NASILJE nad našim narodom

Izvor: Kurir, 20.Dec.2019

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zapretio je SAD da će Ankara odgovoriti recipročnim merama ukoliko Vašington uvede sankcije gasovodu "Turski tok“, prenosi televizija TRT.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.