Erdogan najavljuje kontramere SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan najavljuje kontramere SAD

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će Ankara odgovoriti na potencijalne američke sankcije zbog njene nabavke ruskog odbrambenog sitema i gasovoda Turski tok, koji će dopremiti ruski gas u Tursku.

Erdogan je na pitanje o različitim sankcijama protiv Ankare ponovio da je dogovor o sistemu S-400 već završen, prenosi Rojters.

"Oni sad kažu 'uvešćemo sankcije zbog toga' misleći na Turski tok", rekao je Erdogan i dodao da to krši prava Turske u potpunosti.

"Mi ćemo naravno imati naše sankcije protiv svega toga", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Erdogan brani "Turski tok" od SAD: "Mi nismo plemenska država"

Izvor: B92, 20.Dec.2019

Ankara -- Predsednik Turske Tajip Erdogan zapretio je SAD da će Ankara odgovoriti recipročnim merama ukoliko Vašington uvede sankcije gasovodu "Turski tok"..."Protiv njihovih sankcija će biti, naravno, naše kontra-sankcije. Nismo mi narod koji možete sputavati. Stalno ističem da mi nismo plemenska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.