Erdogan: Zaustavite masakr

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 11:41

Erdogan: Zaustavite masakr

Ankara -- Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan zatražio da se hitno prekine izraelski "masakr" nad Palesticima, prenela je agencija AFP.

Kako se navodi, Erdogan je danas telefonom razgovarao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, a tokom tog razgovora zatražio je prekid, kako je rekao, masakra koji Izrael sprovodi nad Palestincima.

"Celo čovečanstvo bi trebalo da se ujedini protiv okupatora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izraela, koji ne okleva da napadne i svetilišta", izjavio je tokom tog razgovora Erdogan.

"Ukoliko međunarodna zajednica ne kazni sankcijama Izrael koji čini zločin protiv čovečnosti, Palestinci će i dalje biti masakrirani", rekao je Erdogan.

Erdogan već nekoliko dana vodi razgovore sa stranim liderima i velikodostojnicima u nastojanjima da se zaustavi velika izraelska ofanziva na pojas Gaze.

Od 10. maja je ubijeno 197 Palestinaca, uključujući najmanje 58 dece, a više od 1.200 osoba je ranjeno. Na izraelskoj strani je ubijeno 10 osoba, uključujući jedno dete, a 294 osobe su ranjene u raketiranjima iz pravca Gaze.

Kako je saopštilo tursko predsedništvo, Erdogan je rekao da "izraelski okupator, koji blokira pristup džamiji al-Aksa i crkvi Svetog groba (u istočnom Jerusalimu), ubija nedužne civile na palestinskoj zemlji". "Ovo varvarstvo takođe ugrožava regionalnu bezbednost", ukazao je on.

Papa je u nedelju upozorio na "spiralu smrti i uništenja" u sukobima na Bliskom istoku, ocenjujući da su gubici nevinih života "užasni i neprihvatljivi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.