Erdogan: Turska se neće pomiriti sa izraelskom agresijom

Izvor: Vostok.rs, 14.Maj.2021, 16:29

Erdogan: Turska se neće pomiriti sa izraelskom agresijom

Turska će podržati akcije Palestinaca u Jerusalimu podjednako odlučno kao i „borbu Azerbejdžana za oslobađanje okupiranih zemalja Nagorno-Karabaha“, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. "Besni smo na ugnjetavanje od strane terorističke države Izrael. Prešli su sve granice. Časna je dužnost čovečanstva da ih zaustavi“, rekao je Erdogan tokom televizijskog obraćanja. Erdogan je naglasio da se sukob ne može rešiti bez učešća UN-a. Takođe je rekao da je već obavio razgovore sa predsednicima i šefovima vlada 19 zemalja. Prema njegovim rečima, Turska se „neće pomiriti sa izraelskom agresijom“ čak i ako „ceo svet na to zatvori oči“, prenose RIA Novosti.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Zaustavite ih"

Izvor: B92, 14.Maj.2021

Turski predsednik Redžep Erdogan pozvao je Ujedinjene nacije i muslimanske zemlje da zaustave najžešće borbe između Izraelaca i Palestinaca poslednjih godina...On je naveo da će Ankara podržati svaku inicijativu Svetske organizacije za zaustavljanje nasilja...Erdogan je u televizijskom obraćanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.