Erdogan: S-400 stiže u prvoj polovini jula

Izvor: RTS, 16.Jun.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: S-400 stiže u prvoj polovini jula

Isporuka ruskog raketnog sistema odbrane S-400 Turskoj počeće u prvoj polovini jula, saopštio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan nakon povratka sa Konferencije o merama za jačanje saradnje i poverenja u Aziji.
"Razgovarali smo sa Rusijom o S-400, to je zatvoreno poglavlje. Nije bilo nikakvih problema. Mislim da će dostava početi u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvoj polovini jula", rekao je Erdogan.

Nabavka raketnog odbrambenog sistema S-400 uzdrmala je odnose Ankare i Vašingtona, koji je u nekoliko navrata pozivao turske vlasti da odustanu od te nabavke, jer će se u suprotnom suočiti sa američkim sankcijama.
Vlasti u Vašingtonu kao jednu od potencijalnih sankcija uperenu protiv Ankare vide isključenje Turske iz zajedničkog programa za prozvodnju borbenih aviona F-35.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski raketni sistem S-400 stiže u Tursku u prvoj polovini jula

Izvor: B92, 16.Jun.2019

Ankara -- Isporuka ruskog raketnog sistema odbrane S-400 Turskoj će početi u prvoj polovini jula, saopštio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan..."Razgovarali smo sa Rusijom o S-400, to je zatvoreno poglavlje. Nije bilo nikakvih problema. Mislim da će dostava početi u prvoj polovini jula",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.