Ruski raketni sistem S-400 stiže u Tursku u prvoj polovini jula

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski raketni sistem S-400 stiže u Tursku u prvoj polovini jula

Ankara -- Isporuka ruskog raketnog sistema odbrane S-400 Turskoj će početi u prvoj polovini jula, saopštio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Razgovarali smo sa Rusijom o S-400, to je zatvoreno poglavlje. Nije bilo nikakvih problema. Mislim da će dostava početi u prvoj polovini jula", rekao je Erdogan.

Time je turski predsednik pokazao da i pored žestokih kritika SAD i NATO nema nameru da odustane od kupovine ruskih protivavionskih raketa tipa S-400.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Turska, naime, zna da odlukom da kupi ruski raketni sistem ljuti svog NATO-partnera SAD.

Vašington je Ankari postavio rok do kraja jula da odustane od kupovine protivavionskih raketa S-400, inače će isključiti Tursku iz programa borbenih aviona F-35.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan: Početkom jula očekujemo ruski sistem S-400

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2019

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da očekuje da će delovi ruskog protivraketnog sistema "S-400" početi da dolaze u Tursku u prvoj polovini jula, javili su turski mediji. "Razgovarali smo o S-400 sa Rusijom. Pitanje sistema je rešeno. Mislim da će delovi sistema početi da dolaze...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.